1. Könnyedén kezeli dokumentumait, és megóvja azok sértetlenségét

A továbbfejlesztett dokumentumkezelési képességeknek köszönhetően, ami magába foglalja a dokumentum szerkesztés előtti ellenőrzés aktiválásának lehetőségét, és a dokumentumokon történt módosítások áttekintését, és régebbi verzióra visszaállítását, vagy akár a jogosultságok ellenőrzését is, a Windows SharePoint Services segítségével a közös webhelyeken lévő dokumentumai sértetlenek maradnak.
 

2. Csapata termelékenységét csoportmunka eszközökkel fejleszti

Munkatársai elérhetnek minden információt és erőforrást. A felhasználók csoport-munkaterületeket hozhatnak létre, a jelzések és figyelmeztetések funkcióval megszervezhetik naptáraikat, rendszerezhetik dokumentumaikat, és mindig időben értesülhetnek az aktuális a hírekről, fontos hívásokról. Az offline szinkronizálás lehetősége pedig az úton lévőknek nyújt nagy segítséget.
 

3. Üzleti igényeket kielégítő, testre szabott megoldásokat alkalmaz

A Windows SharePoint Services szabványos munkaterületeinek használata rendkívül könnyen elsajátítható. De vannak olyan vállalatok, akiknek egyedi igényeik vannak. Számukra is van megoldás, a speciális üzleti feladatokra kialakított alkalmazásminták használata.
 

4. Munkatársai könnyedén elsajátíthatják használatát

A Windows SharePoint 2010 felhasználói interfészének fejlesztése megkönnyíti a SharePoint oldalakon belüli navigációt az áttekinthetőbb menük és nézetek segítségével. A felhasználók könnyebben elsajátíthatják használatát, hiszen Microsoft Office programokat használva is létrehozhatunk munkaterületeteket, közzétehetjük és szerkeszthetjük dokumentumainkat, illetve megtekinthetjük és aktualizálhatjuk a naptárakat is.
 

5. Üzleti igényeinek megfelelően, könnyedén bővíti együttműködési megoldásait

A Windows SharePoint Services gyorsan, könnyedén kezelhető és konfigurálható egy web böngésző vagy parancssor eszközök segítségével. A Microsoft .NET Framework szerverparkok, szerverek és webhelyek kezelésére is szolgál, lehetővé téve számos testreszabott és külső adminisztrációs megoldás alkalmazását.
 

6. Gyorsan és egyszerűen épít ki olyan környezetet, ahol munkatársaival könnyedén együttműködhetnek

A könnyen kezelhető és egyszerűen bővíthető Windows SharePoint Services használatával a csoportmunka környezet rövid adminisztrációs idővel és csekély erőfeszítéssel létrehozható. A telepítési beállítások rugalmasságának köszönhetően a tervezési idő is lecsökken, így cége sokkal hamarabb tud reagálni az új kihívásokra.
 

7. Nagyobb biztonság vállalati információi számára

A Windows SharePoint számos funkciót tartalmaz az IT erőforrások biztonságának növelése érdekében, míg az webhely szolgáltatással, kezeléssel és támogatással járó költségek és feladatok száma csökken. Használja ki a webhely életciklus menedzsment, a tagságok, jogosultságok illetve tárhelyi korlátok jobb ellenőrzését.
 

8. Költséghatékony alapot nyújt web-alapú szolgáltatások építésére

A Windows SharePoint Services egyik új funkciója a dokumentumkezelés és csapatmunka közös keretrendszere, mellyel rugalmas és bővíthető web alkalmazásokat és Internetes weblapokat hozhatunk létre. A Microsoft Office SharePoint Server 2007 bevonásával a lehetőségek száma csak nő, így az iratkezelés, keresés, munkafolyamatok, portálok, valamint a személyre szabott weblapok felügyelete is elérhetővé válik az egész vállalat számára.
 

9. Óriási adattárolási képességeivel új szintre emeli a fájlmegosztást

A Windows SharePoint Services dokumentumtárolási és visszakeresési funkciókkal rendelkezik. Ilyen funkció a beadás/kivétel, a dokumentumok előző verzióinak tárolása, az egyéni meta-adatok és a testre szabható nézetek. Az új funkciók közt szerepel a megújult lomtár, mellyel egyszerűbben visszanyerhetőek az adatok, emellett pedig hatékonyabb visszaállítási lehetőséget nyújt.
 

10. Hatékonyabban ellenőrzi a vállalati erőforrásait

Jogosultságokat adhatunk meg akár dokumentumok vagy dokumentumrészek szintjén is, emellett pedig bárki létrehozhat közös munkaterületeket és feladatokat. Az új funkciók révén a feltehetőleg elveszett adatok hatékonyabban visszanyerhetőek.